browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Donderdag 2 november 2017; naar Krugerpark

Posted by on 3 november 2017

Na een sfeervolle nacht waarbij ik de hyena’s rond de hut hoorde scharrelen, werden we rond 5 uur wakker door natuurgeluiden. Vlak bij ons zat een aap te schreeuwen, kreeg antwoord van zijn ‘broer’ een stukje verderop. En maar opbieden qua geluid.

Om half zes werd de thee gebracht met een cakeje. En vlak bij ons, eigenlijk aan te raken, antilopes voor de hut langs, heel rustig, geen angst. Ze houden minimale afstand.

Daarna met 5 man in de safarijeep. Deze ochtend was zo mogelijk nog mooier. Wat veel beesten hebben we gezien, vooral de zwarte neushoorn. De 5e passagier was een Engelsman die in Zuid Afrika woont, en al vaker het park bezocht, wel een paar keer per jaar. Ook hij had het nog nooit zo getroffen. Hij gaf soms nog wat extra uitleg, zeker over de bescherming van de neushoorn. Dat die het beste in handen is van de particuliere parken, zoals Mkhaya.

De chauffeur deed werkelijk zijn best om ons alles goed te laten zien, werd zelfs door een neushoorn als te bedreigend gezien en kwam op de jeep af. Stopte net voordat ze elkaar raakten.

Deze ochtend troffen we het dus met de witte neushoorn, is een breedlipneushoorn (wijde bek wat door de Engelsen vertaald is in white), maar ook de zwarte neushoorn, met spitse snuit. De zwarte is zeer zeldzaam. In Mkaya wordt dus op ze gepast tegen stroperij om de dieren te behouden. Bij de werkboerderij stond 1 jong van ca. 2 jaar oud. Door de droogte had de moeder onvoldoende of geen melk en daarom werd dit jong bijgevoerd. Als ze gespeend is, gaat ze terug de bush in.

We zagen giraffen, buffels, vogels, teveel indrukken om op te noemen. De foto’s komen pas later bij de blog omdat we veel moeten uitzoeken.

Bij terugkomst stond het ontbijt klaar. Na het lekkere ontbijt, terug naar ons vertrekpunt, de doorgaande weg.

Vandaar richting Krugerpark. De meegeleverde TomTom had er in het begin moeite mee maar uiteindelijk de goede weg toch te pakken. We moėsten uiterlijk half vijf in Kruger zijn omdat we dan weer een gamedrive hadden.

Onderweg toch het nodige oponthoud. Opeens reden we helemaal alleen met 2 auto’s op een splinternieuwe 4-baans autosnelweg, ronduit perfect. Maar ja de beschrijving van routes is niet wat wij gewend zijn, dus toch maar terug naar de oude weg.

Met de noodzakelijke stops reden we om 16:15 uur ons verblijfpark Skukuza binnen. Maar…. bij de receptie een lange rij om in te checken en/of game drives te bestellen.

Irmgard sprak met de man van onze gamedrive en we werden er tussendoor geholpen. Want als de truck terugkomt is de receptie dicht.

Met de sleutels op zak in de truck, 22 personen. Dat was toch wat meer dan vanochtend. En op de vraag wat men wilde zien, ja hoor neushoorns!

Die hadden we meer dan genoeg gezien. Maar goed tijdens de drive mopperden we wat, vooral omdat de ‘oogst’ ook nog wat tegenviel. Wel een hyenanest gezien met 8 jongen en 1 oppasmoeder. De rest was op jacht. Ook nog neushoorns, buffels en, ja, ja olifanten gezien.

Daarna naar de hut, is erg simpel en net geverfd. Dus een sterke carboleumachtige lucht. Voor 2 nachten te doen maar de lezer begrijpt, een lichtelijke afknapper bij de locatie van afgelopen nacht.

Lekker gegeten in het restaurant, zeer ruime porties teveel om op te krijgen voor totaal 300 rnd voor 2 personen. Is rond de 16 euro.

En daarna naar bed want om 4:45 uur moeten we klaar staan voor de morningwalk.

Eerst de stoma eraf gehaald en vervangen. Heeft 2 dagen gezeten en is prima gegaan!

Uiteindelijk lagen we om ca. 23:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *