browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Maandag 16 oktober 2017; 2e zeedag

Posted by on 16 oktober 2017

Onze 2e zeedag.

Lekker warm, meer dan 30 graden. Binnendeurs draait overal airco, dus daar is het lekker koel. Maar alle buitenruimte, behoorlijk drukkend. We hoeven niets dus met gepast tempo alles doen.

We slapen hier prima, lekker bed met goede kussens. Als je wilt kunje extra stevige of juist hele slappe kussens krijgen.

Verzorging is verder prima. Eten is goed. Geen michelinsterren maar dat hoeft niet, dat kan ook niet.

Er is wel verschil tussen de buffet en a la cartemaaltijden. Beide zijn lekker. In de beide restaurants kun je ‘s ochtends en ‘s middags dingen bestellen die je niet in het buffetrestaurant hebt.

Aan het begin van de middag legde een rubberboot aan, wij lagen stil. Was ter hoogte van de grens Eritrea/Somalië. Het wordt wat serieuzer, de aanpak tegen mogelijke piraterij. Er is veiligheidspersoneel aan boord gekomen. Met name het komende stuk, zuidelijke deel Rode Zee, Golf van Aden en noordelijke stukje Indische Oceaan zijn gevaarlijk. Wij merken er verder niets van. Het schip heeft zijn eigen dynamiek. Alles gaat ‘gewoon’ door.

Het verschil met onze vorige 2 cruises is de gemiddelde leeftijd. Deze is stukken hoger dan de vorige keren. Deze ligt nu (ver) boven onze leeftijd. Er zijn ook maar weinig kinderen aan boord. Ik hoorde van 12 kids.

Nederlanders maken deel uit van de top 5 aan boord. Er zijn ca 32 nationaliteiten waarvan de belangrijkste Engelsen, Zuid Afrikaners, Duitsers, Nederlanders ( ca. 2o), Fransen enz. Zo is er ook een koppel uit IJsland.

Verder de gebruikelijke zeedag. Luieren in de schaduw en zon, lezen, op tijd wat eten en drinken. We worden al aardig bruin.

Na het avondeten zijn we voor de 3e keer gaan klaverjassen met Marianne en Irmgard. Marianne is verwoed bridger, zij helpt ons bij de beginnerslessen. Dat is heel fijn, want zo leer je sneller en meer.

Haar vriendin, Irmgard, is verwoed klaverjasser, zij vindt niets aan bridge.

Dus we speelden tot nu toe 3 keer tegen elkaar. De 1e keer zijn we dik ingemaakt. Maar de beide andere keren was het telkens een closefinish. Hadden ze net een betere afsluitende partij dan wij. Dus helaas 3 keer verloren. Maar we gaan voor de revanche!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *