browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Maandag 30 oktober 2017; Durban en St. Lucia

Posted by on 31 oktober 2017

Vanochtend om 5:30 reveille! De Sinfonia had stevig doorgevaren, ondanks de stormachtige wind gisteravond/vannacht. Het schip legde al aan de kade aan.

De rode loper werd zelfs uitgerold. Later bleek dat de burgemeester van Durban het schip weer welkom heette in de thuishaven voor het komend half jaar. In april 2018 vaart ze dezelfde route in omgekeerde volgorde weer terug naar Venetië.

Later zagen we dat de ‘thuiskomst’ zelfs voorpaginanieuws was. Stond een grote foto op de Daily Telegraph van Durban e.o.

We hebben alles op ons gemakje gedaan en zaten om 8:15 uur in de Buddha bar, ons verzamelpunt. Zoals ik zaterdag al vermoedde hadden ze de ontscheping goed georganiseerd. Beter dan destijds in Sao Paulo in Brazilie. Alles ging in een snel maar in een gemoedelijk tempo en sfeer.

Alleen de immigratie werkte niet mee. Daar kwam ook vrij snel een melding over.

Al met al kwamen we pas om half elf bij het verhuurbedrijf. Maar toen begon daar het lange wachten. Marianne en Irmgard waren al klaar en wachtten ons op.

Helaas voor ons waren er 2 huurders voor ons. De afhandeling van alle paperassen nam ontzettend veel tijd. Eerst bij hen en dus later bij ons.

Overigens toen we het haventerrein afreden stond er een hele lange rij, klaar om aan boord te gaan. Om 15:00 uur voer de Sinfonia weer weg met de volgende cruise.

Al met al reden we om 12:30 uur het terrein van het verhuurbedrijf af, gelijk het drukke stadsverkeer in. En dan linksrijden!!

Dat is wennen. De handels van ruitenwisser en knipperlicht zijn omgedraaid, dus je raadt het al; geregeld werden de ramen gewist. Ook komt het verkeer van de andere kant, ook dat is opletten geblazen. En zeker op tweebaans wegen, bij kruisingen en zo, heb je de neiging om weer rechts te rijden, niet verstandig!

Nadat we Durban uitreden kwamen we op de N2, de autosnelwg naar het noorden, naar St. Lucia, onze eerste stopplaats.

Opvallend is dat er hard gereden wordt terwijl vee losloopt langs de autosnelweg (geiten en koeien). Geen afrastering zoals we in Nederland gewend zijn.

Verder zijn er ook voetgangers, fietsers of (spelende) kinderen langs de weg. Ook verkooppunten van fruit (stelt niets voor). Men stopt dan ook soms zomaar om wat te kopen of om iemand op te pikken of uit te laten. Dat hoef je bij ons niet te proberen.

Onderweg een stop voor koffie en toilet. Stopte er een touringcar met Duits gezelschap, van de MSC. Niet gespot in St. Lucia, dus zijn vast ergens anders uitgekomen.

St. Lucia ligt tegen de Indische Oceaan aan. Er is een groot meer bij, daar gaan we morgenmiddag een excursie maken.

Morgenochtend maar even kijken wat we doen.

Deze plaats is een typische toeristische plaats met vele hotels, lodges en (privé) villa’s. Er staan geregeld borden om uit te kijken voor (overstekende) nijlpaarden. Deze lopen hier rond. Het schijnt dat je ook krokodillen kunt treffen. Beide diersoorten vandaag nog niet gezien. Wel de nodige apen, deze huizen zelfs in de tuin van de lodge. Een mooie tuin overigens.

Gea en ik toerden vanmiddag kort in de omgeving, is bosrijk en veel water.

Het lijkt ook een leuk plaatsje.

Weer was overdag prima, ca. 27 graden. Vanavond ca. 25 graden maar wel met een fris windje van zee, dus wel vestenweer.

Vanavond in het centrum gegeten, heerlijke steak met friet. Voltreffer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *