browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zaterdag 28 oktober 2017; stormachtige zeedag!

Posted by on 28 oktober 2017

Sinds gisteravond is het erg onstuimig. Er staat een stormachtige wind (snelheden rond de 80 km/uur bij vlagen).

Gevolg, de zee is ook behoorlijk ruw, het schip stampt en rolt ook behoorlijk. Het is soms lastig om in een rechte lijn te lopen.

Gea sliep vandaag niet zo lekker. Werd middenin de nacht wakker na een droom en kon de slaap toen niet weer vatten. Viel pas na geruime tijd weer in slaap.

Zonnetje kwam er pas in de middag wat bij. Maar geen dekweer. Vandaag zijn we vooral binnen geweest.

Vanochtend ben ik naar de algemene uitleg voor de ontscheping geweest.

Maar afwachten hoe het gaat maar in de uitleg klinkt het behoorlijk rustig.

De werkwijze is gelijk aan de vorige keren, bagage in de nacht voor afmonsteren in de gang. Deze vind je dan weer nadat we door de immigratie zijn.

Gea is al wat bezig geweest met het stomamateriaal. De rest doen we morgenavond. Uiteindelijk zijn we zo klaar.

Vanochtend koffie gedronken en het programma voor de wereldcruise gehaald. Ziet er leuk uit. Maar even voor sparen. We hebben ook het nieuwe schip op de VR- bril gezien. Dat schip ziet er prachtig uit. Is net in de vaart.

Vanmiddag gekaart. Weer verloren. Met groot verschil omdat we echt pech hadden met de kaarten. Marianne en Irmgard wisten te vertellen dat tijdens de reis nog 2 mensen zijn overleden, 1 op de Seychellen. Dat zou na een klap of val geweest zijn. En 1 aan boord. Die ligt nu op ijs.

Bizar hoor.

We spraken ook over onze komende week in Zuid Afrika. Dat wordt nog wel een heftig weekje. Maandag naar St. Lucia. Dinsdag rondkijken daar en aan het eind van de middag een boottocht over het meer. Rijden we woensdag naar Manzini, moeten we om 16:00 uur zijn. Laten we de auto met onze koffers achter bij de werkboerderij. Alleen een nachtkoffertje mee. Maken we gelijk een sunsetsafari. Aansluitend eten in het kamp diep in het park. Na een kort nachtje in een rondavel (half open hut) hebben we dan donderdagmorgen om 4:00 uur een sunrisedrive. Gaan we naar de wilde dieren bij zonsopkomst kijken. Lekker vroeg voor ons met onze 2 uur voorbereiding zoals ik gister schreef. Dat moet dan maar anders!

Rijden we later die dag naar het Krugerpark. Zitten dan in Skukuza, het centrale dorp in het Krugerpark. Na aankomst, moeten we op tijd zijn, een sunsetdrive rond 17:00 uur. En na weer een kort nachtje gaan we weer om 4:00 uur eruit voor een morningwalk van een paar uur. We slapen daar in een lodge.

Hebben we de rest van de dag voor onszelf, even uitpuffen of rondrijden, we hebben dan wel een lekkere lange dag.

Zaterdag rijden we dan naar Nelspruit voor onze terugreis. Kunnen we ‘s nachts in het vliegtuig slapen.

We zijn benieuwd hoe het safariweekje ons bevalt. Gezien het programma is het maar de vraag of een kaartje leggen erin zit.

Zoals ik al eerder noemde, was het de hele dag ruw weer, geen dekweer. Wij liepen aan het einde van de middag over het bovendek. De wind was stormachtig. Het water bruist over het schip. Op alles zit dan het zout nadat het water verdampt, op de leuningen, het dek, de ligbedjes. (Ze staan opgestapeld en vastgemaakt). De temperatuur is ruim 21 graden maar de wind maakt het niet lekker vertoeven op dek. Wel om even door te waaien!

De zonnedek-hostess zat de hele dag bij de lege ligbedjes (zij zat ook in de luwte). Deze stonden in de luwte en met de zon erbij was het vast lekker. Maar ze zei dat het de hele dag zitten was, zonder iets te doen. Ze moest tot ca. 17:00 uur.

Volgens de cruisedirector is het morgen ongeveer hetzelfde (hopen we niet) maar in Durban maandag schijnt de zon en wordt het ca. 27 graden.

Vanavond weer naar theater geweest. De dansers hebben het dan niet makkelijk omdat de scheepsbewegingen onverwacht zijn.

Het theater is voor in het schip dus je hoort dan soms het dreunen van de golven tegen de steven. Ook ervaar je daar heel duidelijk het stampen, op-en-neer gaan van het schip op de golven. Het is net of je dan in in een soort achtbaan zit, voor de kenners te vergelijken met de rupsjesbaan in Duinenzathe te Appelscha.

Vanavond gala-avond. Dus in het ‘strakke’ tenue aan het diner.

Opvallend is dat het menu tijdens de gala-avonden lang zo feestelijk niet is als op de andere avonden. Overigens is lang niet iedereen in galakleding. Wij ook gewoon netjes, geen lange jurk met glitters enz. Dat hebben we wel anders meegemaakt. Wij vinden het wel prima zo, netjes maar niet ‘te’.

Vannacht gaat de klok hier weer 1 uur terug. Maar in Nederland ook (begin wintertijd) dus het verschil blijft 1 uur (hier later dan in Nederland).

Hebben we weer een lekkere lange nacht.

 

5 Responses to Zaterdag 28 oktober 2017; stormachtige zeedag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *