browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dinsdag 24 oktober 2017; zeedag

Posted by on 24 oktober 2017

Afgelopen dag en nacht wel pech met de stoma. Gistermiddag al last van lekkerij. Moest ik weer vervangen. Vannacht was het echt raak. Ook vieze kleren. Midden in de nacht weer alles vervangen. En tot overmaat van ramp, vanochtend weer. Gelukkig nog niet losgelaten, maar zichtbaar achter de plakkerij.

Bah wat is dat vervelend en frustrerend!

Vooral omdat we het niet zo goed begrijpen. De enige verklaring voor vannacht was (gedeeltelijke) verstopping van de stomaopening.

Vooral volgende week tijdens onze safari kunnen we dit gedoe niet echt gebruiken.

Maar goed tot nu toe werd elke wat mindere periode gevolgd door een langere periode dat het goed gaat.

Het waait nog steeds hard, windkracht 7 zeker. Vannacht/vanochtend wat lichte regen. Maar later in de ochtend weer veel zon. Het is ca 27 graden.

Het waait zo hard dat het bovendek gesloten is. We liggen op een gereserveerd stuk op dek 12 (dankzij ons wellnesspakket).

Vanochtend was ik wat laat, door dat stomagedoe, maar bezocht ik de porttalk van Réunion, een Frans overzees gebiedsdeel. Dus hoewel heel ver van huis, betreden we donderdag weer de EU!

Dat is dan weer een aparte ervaring.

Gisteren kregen we de douanepapieren voor Zuid Afrika. Vandaag een setje formulieren voor toelating op Mauritius. In de diverse cruises bezochten we al de nodige landen maar wat een diversiteit aan regels, zowel op douanegebied (invoer van producten) als toelating. Op Mauritius moeten we bij het verlaten van het schip persoonlijk het paspoort en embarkatieformulier laten zien. Dan wordt ons paspoort ingenomen zodat het na terugkeer op het schip gestempeld wordt.

Dat is dus steng.

Zelfs in de VS kun je als tourist alleen met je cruisecard van boord gaan en de tourist uithangen. Daar verbaasde ik me dan weer over als je ziet hoe moeizaam het gaat bij de immigratie als je het land binnenkomt met alle registraties (waaronder vingerafdrukken). Kom je het land weer in, zoals bij afmonsteren in Miami, dan is het weer de strenge procedure.

Maar goed morgen Mauritius, we gaan het eiland middels een excursie bekijken. Deze excursie zit in ons pakket.

We brachten de dag verder door met lezen en luieren, daar is een zeedag toch ook voor.

Na het avondeten gunden we Marianne en Irmgard een revanche. Helaas voor hen liep dat deze keer in ons voordeel af. Na een sterke eindsprint van de dames hadden wij uiteindelijk toch de sterktste kaarten in handen. Tussenstand is nu 5 voor hen en 4 voor ons. Voor ons is de eindstand niet het belangrijkste. Het gezellig een kaartje leggen en over van alles met elkaar spreken vinden wij het leukste. Maar enige strijd maakt het ook interessant. Volgens ons geldt dat voor Irmgard en Marianne ook zo.

We trekken nog 1,5 week op dus er komen nog genoeg kaartmomenten.

Terug in de hut bleek dat de Sinfonia door de combinatie van harde wind en nog steeds onderhoud aan de aandrijving extra vertraging opliep. We leggen nu omstreeks 13:30 uur aan. Dan blijft er net genoeg tijd voor onze excursie. Hier staat ca. 4 uur voor. Om 21:00 uur varen we weer weg. Maar om ca. 18:00 uur is het al weer donker. En dan zie je toch weinig van de omgeving.

3 Responses to Dinsdag 24 oktober 2017; zeedag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *