browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zondag 22 oktober 2017; Seychellen

Posted by on 22 oktober 2017

Vanochtend lekker uitgeslapen. Gisteren last van lekkage van de stoma. ‘s Middags nog geprobeerd wat te repareren maar vlak voordat we gingen eten, bleek het toch te fors. Dus vervangen. Jammer, tot nu toe ging het eigenlijk prima.

En vanochtend bleek weer dat er vervangen moest worden. Kijken hoe het vandaag gaat. De huid is dan ook weer zo geïrriteerd terwijl we dat nu juist rustig hadden gekregen. Maar goed ik doe niets bijzonders, is gewoon pure pech.

Ik realiseer me dat een gebeurtenis nog niet genoemd is.

Toen we vlak voor de cruise stonden, verscheen op Facebook een bericht dat een man met beide zoons ook deze cruise wilde maken. Hij was ernstig ziek en zocht via Facebook, binnen 1 week voor vertrek, een verzorgende. Op het vliegveld van Venetië hadden we ze als snel gespot. En we zagen een enkele keer op de boot een van de mensen van dat gezelschap. Tot we aan de zeedagen begonnen. Ook Marianne en Irmgard hadden het erover omdat ze met die verzorgster soms een sigaretje rookten. Maar sinds Aqaba zagen ze de mensen ook niet meer.

Het blijkt dat de man in Aqaba zodanig verslechterd was dat hij naar het ziekenhuis was gebracht. Hij overleed daar binnen 2 uur. Vandaar dat we ze niet meer zagen. Iedereen is van boord gegaan. Via een IJslandse stewardess is deze informatie bij ons gekomen.

Daar hoorden we ook van dat we bij de vlucht van Nelspruit naar Johannesburg geen extra bagage hoeven te betalen. Dat komt omdat dit overruled wordt doordat het een startvlucht is van een intercontinentale vlucht van de KLM.

Nu maar hopen dat ze dat in Nelspruit ook weten, scheelt toch weer wat. Anders moeten we rond de € 75 euro bijbetalen voor de extra kilo’s.

Overigens vreemd dat ze dat bij Cruisetravel niet eens weten.

Vandaag is het heerlijk weer. De thermometer geeft ruim 35 graden aan maar de luchtvochtigheid is erg laag en daardoor is de warmte te dragen. Op het zonnedek is het wel warm maar als je gewoon rustig aan doet, prima te ondergaan.

Zo nu en dan zagen we vanaf een uur of 11 land.

Via whatsapp bleek dat ze ons in Holland kunnen volgen via de scheepssite. Dan zie je enerzijds het beeld vanaf de brug. En anderzijds zie je de locatie van het schip.

Leuk hoor, zeker voor het thuisfront.

Vanmiddag legden we aan in Victoria, de hoofdstad van de Seychellen. Zoals ik gisteren al zei, zijn we vertraagd. Oorspronkelijk zouden we om 6:00 uur aankomen maar dat was verlaat naar 15:00 uur. We hebben voorop het schip de aankomst deels bekeken. Maar het was ons uiteindelijk te warm, meer dan 35 graden in de volle zon en maar heel weinig schaduw. Het laatste stuk bekeken we vanuit onze hut. Al-met-al stapten we pas om 16:15 uur van boord. De organisatie aan wal is leuk om te zien. Het schip ligt nauwelijks vast of er komt van alles aanlopen of aanrijden.

Aangezien het om 18:00 uur donker is, kozen we voor een wandeling in port Victoria. Helaas was er nauwelijks wat open. Op zondag zijn de winkels maar dus ook de horeca gesloten. We hebben het e.e.a. gefotografeerd zoals bloemen, vogels, bijzondere en opvallen (koloniale) gebouwen. Zo staat er in de eerste belangrijke rotonde een mini uitvoering van de Tower (Big Ben) van London. Tot 1976 was het eiland deel van Engeland. Pas sindsdien is het eiland zelfstandig. Opvallend was dat er een Jamaicaans sfeertje hangt. Er was ook een Creools festival. De auto’s zijn bijna alle op de een-of-andere manier getuned, bredere banden, spoilers, verlichting maar vooral muziekinstallaties. Er reden heel wat rond met zware (bas)installaties.

Het leek ook op het showen van je auto.

Verder geen veiligheidsgordels, kinderzitjes e.d. Kinderen zitten op schoot voorin. In de bagagebak van een pick-up zitten ook rustig kinderen of volwassenen.

Kan hier allemaal.

De politie ziet er keurig gekleed uit, op z’n Engels. Spreekt wel zwervers aan die de afvalbakken nazoeken op (plastic) flessen e.d.

Na ruim 2 uur rondwandelen gingen we weer aan boord. Naast ons lag al een cruiseschip van Costacruises. Dus behoorlijk wat toeristen en dan toch gesloten winkels, komt wat bizar over.

Vooral omdat meestal de zaken toch (even) open gaan om wat te verkopen.

Vanavond geen kaartspel omdat Irmgard en Marianne wat vroeger naar de hut wilden. Morgen zien we weer verder.

Na ons avondeten zijn we ook naar de hut gegaan. We hebben nog een tijdje op het balkon gezeten. Eerst om te kijken naar ons vertrek. En daarna gewoon om te genieten.

Het ‘gevaar van piraterij’ is ook weer geweken. We merkten er overigens vrij weinig van.

Dus vannacht kan de balkondeur op een kiertje staan. Is ook wel lekker, inslapen op het ruisen van de zee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *