browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Woensdag 18 en donderdag 19 oktober 2017; 4e en 5e zeedag

Posted by on 19 oktober 2017

Over beide dagen valt weinig te melden. Vanochtend (woensdag) de Golf van Aden in gevaren en donderdag halverwege de dag zijn we er nog niet uit.

Je verkijkt je soms behoorlijk op de vaarafstanden.

Naar mijn inschatting, kan er dus ook helemaal naast zitten, passeren we zaterdag de evenaar. Naar onze verwachting zal dat wel weer de nodige aandacht krijgen en is de passage rond de middag.

Je merkt wel dat we behoorlijk zuidelijk zitten want de Europese tv-zenders zijn van het scherm. Liggen blijkbaar buiten bereik van de satellietontvanger. Internet gaat tot nu toe nog behoorlijk. Is soms wel erg traag in de verbinding schip-buitenwereld.

Maar we kunnen nieuws volgen en uiteraard via de whatsapp blijven we goed op de hoogte van wel en wee van het thuisfront.

Woensdagavond bezochten we de show in het theater, was zeer onderhoudend met zang en dans. Duurt ca. 40 minuten. Er zijn 3 shows op een avond. Donderdagavond is er opera, dan zijn er maar 2 shows omdat de belangstelling lager is. Hoef je ook niet te reserveren.

Woensdagavond niet gekaart. Irmgard en Marianne willen vroeg de kooi in. Irmgard is wat verkouden en snotterig en Marianne komt niet van haar hoest af. Er schijnt ook een virus te heersen waar wij tot nu toe geen last van hebben.

Inmiddels zijn we bezig met de voorbereidingen voor de Seychellen. We liggen daar op zondag, zijn de winkels in ieder geval gesloten.

Via onze wellnesshut was een wandelexcursie in de stad inbegrepen maar deze gaven we terug. We zoeken het meer in iets in de natuur. Vanavond stemmen we e.e.a af met Irmgard en Marianne. Gaan we op eigen gelegenheid wat ondernemen. Onze ervaringen met de vorige keer zijn positief en het heeft 2 voordelen, nml. is een stuk goedkoper, of anders gezegd voor je geld krijg je (veel) meer. Maar belangrijker is dat je niet in de drukte zit. Je kunt veel rustiger dingen bekijken en beleven. Dat gevoel was bij het uitlopen van de kloof in Petra weg. De drukte maakte de beleving minder intens van het zien van de tombe. Dat is werkelijk een uniek gezicht.

We gaan eens kijken waar we op uit komen.

Donderdagavond hebben we nog een potje klaverjas gespeeld. We verloren dik, met 1000 punten verschil. Deze keer vielen de kaarten niet onze kant op. Maar we zullen een volgend potje vast winnen.

Verder hoorde ik dat onze blog steeds meer gelezen wordt, nu ook door familie van Irmgard.

Het was gisteravond erg gezellig.

Bij terugkomst in de hut bleek dat het internet er uitligt. We ontvingen nog wel een app van Paul en Stephan, maar kunnen deze niet beantwoorden.

We kunnen vooralsnog geen verbinding met de buitenwereld krijgen. Hopelijk morgen (vrijdag) weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *