browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Maandag 23 oktober 2017; zeedag

Posted by on 23 oktober 2017

Na een lekkere nacht waarbij de balkondeur open en dicht schoof op het ritme van de zee, lekker ontbeten.

We zijn begonnen aan de 2e helft van onze cruise.

Na ons ontbijt ben ik naar de porttalk van Mauritius gegaan. Op zich interessant. De inleidster liet mooie beelden zien en vertelde (weliswaar op een wat saaie wijze) ook de nodige wetenswaardigheden. Zo heet Mauritius naar Prins Maurits omdat het eiland in de Gouden Eeuw Hollands bezit was. Daarna is het een tijd Engels bezit geweest maar is inmiddels ook al weer geruime tijd zelfstandig. In het wapen is de Dodo opgenomen. Een uitgestorven vogel welke hier leefde maar door de matrozen in de Gouden Eeuw grootschalig is bejaagd. Al sinds die tijd schijnt de vogel uitgestorven te zijn.

Daarna bezocht ik deel 2 van Scam en hoaxes, een vervolginleiding door de cruisedirector. Hij kan het goed vertellen met goede ondersteuning van video’s en dia’s. Het thema was nu vooral het mogelijk misbruik van sociale media en de creditcard. Zo heb ik toch weer een aantal tips opgedaan welke we ook in Zuid Afrika kunnen gebruiken. Verder blijkt wel dat misbruik internationaal is want de beruchte e-mails of telefoontjes van ‘gewonnen’ kapitalen en zo, ook deze zijn er uiteraard in Engeland, Zuid Afrika of Duitsland. Maar dat wisten we natuurlijk allemaal al.

In de hut lag een uitnodiging voor een ontmoetings ‘borrel’. Speciaal omdat we al vaker met MSC hebben gecruist. Eens kijken of we op tijd zijn. Ontmoeten we ook de captain. Maar we zijn vast de enigen niet. Want zoals je in The Three Corners in Egypte na 10 bezoeken een ‘gouden’ armband krijgt, Kun je hier een ‘gouden’ cruisekaart verdienen. Als je maar vaak genoeg een cruise met MSC maakt. En ik heb de nodige gouden kaaarten gezien. En die worden natuurlijk ook allemaal uitgenodigd. En wij zitten na 2 cruises nog maar op de ‘classic’ kaart. Zoals de meesten overigens.

Enfin, we zouden naar het zonnedek gaan, dachten we. Maar helaas, wederom een kleine lekkage van de stoma. Dus weer alles vervangen. We snappen het niet zo goed waarom het nu misging. Het meest vervelende is dat de huid rondom weer zo geïrriteerd raakt. En dat is soms best behoorlijk gevoelig. En daarbij komen nog wel een paar bijzondere dagen waarbij dergelijke lekkages nu niet echt uitkomen. Doen ze natuurlijk nooit maar op een dag als vandaag heb je alle tijd om schoon te maken en te plakken. Maar straks bij de safari’s natuurlijk niet.

Maar goed, na een nieuwe plak- en droogronde zijn we alsnog aan dek gegaan.

Lekkere temperatuur maar een harde wind, wel windkracht 7. In de zon voelt dat heerlijk want het is ca. 30 graden. Dan is de wind een lekkere afkoeling maar een tandje minder zou prettig zijn. Dat maakt het meer behaaglijk.

We zijn om 17:30 uur naar de ‘come back’ borrel geweest.

Stelde niet zoveel voor. Omdat het hard waait kon de captain er blijkbaar niet bij zijn.

Het hotelmanagement werd (nogmaals) voorgesteld. Ook de cruisconsultant, voor het aan boord boeken van nieuwe cruises, werd voorgesteld.

Verder gratis drinken, niet alcoholisch en was lekkers. Omdat het gratis was, namen sommigen 2 tot 3 glazen tegelijk. Wij konden er niet tegenop drinken. Na een klein half uurtje naar de hut gegaan.

In de hut een algemene medeling. Dan is het iets serieus want behalve het eventuele alarm, gaan alle mededelingen buiten de hut om.

We werden gewaarschuwd voor harde wind. Dek 6 en de achterkant van de hoge dekken (11 en 12) werden afgesloten.

Ook de rondgang op dek 12 was dicht. Tijdens het lopen vasthouden aan de steunen en oppassen bij de buitendeuren.

Stel voor dat iemand zich verwond of erger van boord waait.

Het schip gaat erg tekeer, veel stampen en wat rollen. Soms lijkt het of iedereen een borrel teveel op heeft (zou je wel denken na de captains borrel even eerder) tijdens het lopen over het schip.

Vandaag was het voor het eerst gala-avond. Dit schip is al wat ouder van 2002 of zo. En dat zie je. Op de vorige 2 schepen was er een centraal punt, met een schitterende trap. Dat was echt het centrum van allerhande activiteiten. Dat mist op dit schip. Het is hier wat dat betreft net een slag soberder.

Ook de gala avond is daarom niet zo feestelijk als we gewend zijn. Zal mede komen door het soort publiek wat meereist. Op een degelijke avond is het wel leuk op mensen te bekijken. Hoe zijn ze gekleed, hoe lopen ze. Want ook in vergelijking met de vorige 2 cruises, ik zei het al eerder, is het seniorengehalte zeer hoog. En dat brengt natuurlijk de nodige lichamelijke ongemakken met zich mee zoals slecht lopen, lopen met hulpmiddelen.

En verder valt op dat er veel mensen toch last hebben van behoorlijke obesitas. Er lopen lekkere dikkerds rond.

Wat ons deze keer ook opvalt is dat het menu op de feestelijke avonden minder keuze en afwisseling biedt. Ook deze keer en daarom zijn we maar naar het buffetrestaurant gegaan.

Voordat we gingen eten bezochten we eerst het theater waar een tribune aan Queen, Freddy Mercury werd gezongen. Ronduit geweldig. Een goede zanger die de nummers goed weergaf en sfeer bracht. Want omdat je zit, is het al moeilijk om mensen in beweging te krijgen. Maar dat lukte uiteindelijk prima. Helaas maar een korte show van een kleine 40 minuten. Maar hij zal deze week nog 2 keer optreden.

Na het eten weer een kaartje gelegd.

Deze keer versloegen we de uitdaagsters met vlag en wimpel. Afgetekende winst met een paar honderd punten verschil. Algehele stand is nu 5 voor hen en 3 voor ons.

Morgen revanche?

 

One Response to Maandag 23 oktober 2017; zeedag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *