browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zaterdag 4 november 2017; op weg naar huis

Posted by on 5 november 2017

Na een onrustige nacht, we moeten op tijd eruit en op weg, eerst ontbeten.

We hebben alles op ons gemak gedaan en reden ruim 9.00 uur weg. We gaan via een andere route door het park eruit.

In het begin was er niets te zien. Maar aan het eind zagen we nog buffels, zebra,s en olifanten. We kwamen ook de zg. Bachelorgroep tegen. Olifanten leven in kuddes maar zonder een stier. De oudste olifant is de matriarch en deze regelt in feite alles in de kudde.

Een bachelorgroep is dus een kudde met alleen mannelijke olifanten. Van deze groep stond de grootste naast de weg en toonde op enig moment wat lichtelijk agressief gedrag naar de auto voor ons. De oren wijd uit en met een wat dreigende tred liep hij daarop toe. Maar vrijwel gelijk daarop trok het ‘sappige’ gras in de berm hem. Maar zo dichtbij, zo groot, magnifiek en imponerend.

Als de bull bronstig is, stinkt ie enorm. Hij plast o.a. over zijn achterpoten en verspreid daarnaast nog een vieze lucht (voor ons, komt wellicht daar de naam van het parfum musk (want hier noemen ze dat de olifant ‘musk’ is) vandaan hoewel dat in feite lekker ruikt). Als hij bronstig is gaat de bull ook voor niets uit de weg. En is dan ook gevaarlijk voor mensen.

Overigens de big five wordt zo genoemd omdat het de 5 gevaarlijkste dieren in Afrika zijn voor de mens. De olifant is een van de big five, naast de buffel, de leeuw, de cheetah en de neushoorn.

We konden mooie foto’s maken van deze olifanten.

Bij de uitgang kochten we nog wat souvenirs van de community. Daar zijn de laatste rands doorheen gegaan.

Daarna op weg naar het vliegveld bij Nelspruit. Daar kwamen we rond 12:15 uur aan. Auto geparkeerd en sleutel ingeleverd bij de balie. Geen controle of niets, dus maar afwachten wat we in rekening gebracht krijgen. Zowel Marianne als ik hebben daar wel moeite mee. Maar zo gaat dat dus. De inschatting dat we bij inlevering veel tijd kwijt zouden zijn, net als bij het ophalen, klopte dus niet.

Op het vliegveld met onze bagage zitten wachten tot een uur of 2. Dan pas kunnen we inchecken. Ons toestel naar Johannesburg vertrekt pas om 16:40 uur.

Wat rondgekeken en wat zitten lezen, kortom zo de tijd doorgebracht. Helaas lag de wifi eruit. Dus niet kunnen appen en zo.

We kregen al een SMS dat de vlucht naar Amsterdam 1 uur later vertrekt, dus pas om 1:00 uur op zondagmorgen. Balen.

Om de tijd te doden speelden we nog een potje klaverjas. Helaas weer verloren. Irmgard en Marianne sloten deze minicompetitie als afgetekende winnaars af, nml met een totaalscore van 9 voor hen en 4 voor ons.

Maar dat mocht voor ons de pret niet drukken, we hebben tijdens deze vakantie veel gezellige uurtje doorgebracht met het kaarten.

Op tijd uit Nelspruit vertrokken en met ruim een half uur weer geland. Was van korte duur maar als we dat hadden moeten rijden waren we wel 1 dag bezig geweest.

Op Johannesburg airport wat rondgekeken maar uiteindelijk viel het dan toch tegen. Om 22.00 uur sloten alle (taxfree) winkels.

We zaten ruim op tijd in de lounge te wachten en zagen het KLM vliegtuig om 23:05 stoppen. Binnen 1 uur passagiers en bemanning eruit, nieuwe bemanning (3 in de cockpit en 11 stewardesses) erin, bagage eruit en nieuwe erin, eet containers geladen en om 00:15 zaten wij ook allen klaar voor vertrek.

Vliegen om 00:30 weg, dus voor de aangegeven vertraging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *