browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zondag 29 Oktober 2017; laatste dag aan boord van de Sinfonia

Posted by on 29 oktober 2017

Vandaag was onze laatste dag aan boord van MSC Sinfonia.

Gisteravond was het weer een stuk rustiger, de wind was sterk afgenomen. Het schip stampte niet meer zo.

Aan het eind van het diner nog gesproken met onze Zuid Afrikaanse tafelgenoten. We zagen hen al een meer dan 1 week niet bij het diner. Onze Duitse buren zijn nog langer afgehaakt. Wij zagen hen gisteravond in het buffetrestaurant. Diner beviel blijkbaar niet zo goed.

Het tafelgesprek was erg gezellig. Zij gaan minimaal 1 keer/jaar naar het Krugerpark. Dat is een geweldig park om te zijn volgens hen. De route die we gaan rijden is veilig. We blijven ver van de grote steden met de townships. Daar moet je meer oppassen.

Na het diner nog een rondje over het schip. Het valt op dat het na ca. 21:30 uur vrij rustig is. De bars zijn wel bezet maar het is niet druk. Ook de winkels worden maar matig bezocht. Van onze vorige cruises weten we dat het erg druk kan zijn. Dat heeft dan misschien te maken met de gemiddelde leeftijd van de gasten, denk ik.

Na weer een fijne nacht werden we wakker met rustige zee en zonneschijn. Vandaag waren we voor ons doen redelijk op tijd.

Na ontbijt naar het zonnedek. Daar lagen we al voor 10 uur. Nog lekker deze dag meepakken. Het was heerlijk weer, rond de 25 graden, lekker briesje en veel zon!

Wat opvalt is dat alles weer schoon is. Gisteren zat het zout werkelijk overal, op de leuningen, het dek en de stoelen en ligbedjes. Maar alles is weer zoutvrij.

Niet op ons balkon overigens. Daar zit het zout nog op de railing.

Vanavond alles ingepakt, handbagage klaargemaakt, koffers gelabeld en klaar gezet op de gang. Ondanks dat het maar 2 koffers zijn, is het altijd nog een heel gedoe.

Morgen beginnen we aan het laatste deel van onze vakantie, de safari’s!

Aan het eind van een cruise is het ook terugblikken.

Deze keer boekten we een wellnessbalkonhut. Gewoon omdat de ‘gewone’ balkonhut al uitverkocht was.

Het wellnesspakket biedt een paar extra’s zoals elke dag 2 flessen energiedrank en 1 liter flessenwater. Daarbij gebruik van de sportafdeling met een persoonlijk trainings- en voedingsadvies. Deze beide laatsten stelde werkelijk niets voor.

Het persoonlijk advies hield in het overhandigen van een a-4 met de volgorde van de oefeningen. Geen uitleg, geen eerste intake, geen vragen ove mogelijke gezondheidsklachten. Ook werd niets gedaan met de vragenlijst die we vooraf moesten invullen. Na 3 keer hielden we dat voor gezien. Qua lichaamsbewing komen we meer dan genoeg aan onze trekken. Het schip is ruim 270 meter lang, voorop is het zonnedek en achterop de restaurants. Dus we lopen op een dag heel wat af. Daarbij moeten we altijd of naar boven of naar beneden. We nemen vrijwel altijd de trap.

Het voedingsadvies stelde ook niets voor. Wordt ook niet gevraagd naar persoonlijke omstandigheden. Nee hoor, ook 1 a-4 met een advies wat behoorlijk tegenstrijdig is met de overige (eet en drink)cultuur op het schip. Maar daar schreef ik al eerder over. Voor mij is het natuurlijk zonder meer uitzonderlijk wegens de specifieke medische omstandigheden. Maar gewoon het feit dat er niet eerst een intake wordt gedaan valt zwaar tegen.

Omdat we de reis vroeg boekten (al 1 jaar van tevoren) kregen we 3 gratis excursies, waarvan we er 2 gedaan hebben, Olympia en de Botanische tuin in Port Louis op Mauritius. Beiden waren leuk.

Ook was wasserijservice tegen korting inbegrepen, geen gebruik van gemaakt.

Als laatste zat het zg. Cheerspakket erbij. Dat houdt in onbeperkt drinken van softdrinks, simpele wijnen en bieren, diverse sappen uit de fles en ook water. Dit pakket geldt dan tijdens de lunch (van 12:00 tot 16:00 uur) en tijdens het diner (van 18:30 tot 21:30 uur).

Er is 24 uur/dag thee, koffie, water, ijsblokjes en (warme) melk verkrijgbaar. Daarvoor moet je wel altijd naar dek 11. Bij het ontbijt zijn er ook diverse vruchtensappen, naast thee, water en koffie, onbeperkt verkrijgbaar.

Samen met het drinken uit wellnesspakket konden wij prima aan onze ‘drinkbehoefte’ voldoen. Af en toe een kop gezette koffie en een ijsje maakten alles compleet.

Na 3 weken hebben we inmiddels genoeg energiedrank verzameld om onze week in Zuid Afrika door te komen!

De Sinfonia is een ouder schip. Dat is merkbaar. Op de vorige 2 cruises zaten we op moderner schepen met grotere (balkon)hutten, een groot atrium in het centrum van het schip, meer luxe uitstraling (glitter en glamour) en ook de winkeltjes hadden meer uitstraling en aantrekkingskracht. Dat atrium was het middelpunt van alle activiteiten.

De luxe uitstraling maakten de vorige 2 wel bijzonder omdat dit in alles doorwerkt, zoals de gala-avonden. Het is niet het belangrijkste maar het maakt het meer bijzonder.

Wat wel belangrijk is, is de verzorging. Geen klachten over. De servicebereidheid is groot, dat zit er gewoon in. Eten was prima. Er is altijd iets dat je niet lust of dat minder lekker uitvalt maar dat heb je thuis ook. Over het algemeen prima eten met afwisseling. En wil je wat anders dan vraag je erom en krijg je dat. Prima!

Met zoveel verschillende keuzes bij zowel ontbijt als lunch als diner blijft het onbegrijpelijk dat er klagers zijn. Maar dat zal altijd zo blijven.

Het gras bij de buren is altijd groener. Dat gaat ook op voor (het eten bij) de verschillende cruisemaatschappijen.

De cabineservice is prima. Dagelijks zowel ‘s ochtends als avond schone handdoeken. Dagelijks wordt het bed opgemaakt en klaargemaakt voor de nacht. Dagelijks wordt de cabine gezogen. Prima! De cabin steward zagen we dagelijks wel even.

Samengevat, het was weer geslaagd en heerlijk! We kijken al weer uit naar een volgende cruise!

One Response to Zondag 29 Oktober 2017; laatste dag aan boord van de Sinfonia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *